
Expositie 27 februari t/ 28 april
Expositie:
27 februari t/m 27 april
In de komende maanden exposeren in de Sociëteit de beeldende kunstenaars Lionella Delcampo en Huib Rademakers. Ook in de vitrine staan objecten van Lionella.
Beiden zijn vertegenwoordigers van Het Noordelijk Realisme.
De opening is vrijdag middag a.s 17.30 uur
Het werk wordt in geleid door Rob Mohlman.
Lionella Delcampo: werd geboren in Triëst, de fraaie stad in het noordoosten van Italië die een rijke traditie aan portretschilders kent zoals Tominz, Rietti, Sofianopulo, Veruda, Marchig e.v.a. In aanraking gekomen met de werken van deze kunstenaars en door hen geïnspireerd, begon ze al op jonge leeftijd de mensen in haar omgeving vast te leggen. Tekenen was voor haar van kinds af aan een vanzelfsprekende bezigheid. Op haar twintigste verhuisde ze naar Nederland, waar ze haar kunstopleiding genoot op Academie Minerva (1976-81), begeleid o.a. door Piet Pijn, Diederik Kraaijpoel, Matthijs Röling en Leo Schatz. Lionella Delcampo schildert voornamelijk in opdracht, met helder kleurgebruik en een losse toets. Portretten, vrij werk met thema's als mens, dier en stilleven en bronzen beelden zijn te zien op haar website.
Huib Rademakers
Huib Rademakers (Ossenisse 1951) heeft in zijn schildersloopbaan veel onderwerpen gekozen als thema voor zijn schilderijen.Klassieke bouwwerken in Karnak, het Pantheon en de Aya Sofia, maar ook betonbouwwerken in Albanië. Veerponten op de Westerschelde, industrieel erfgoed en scheepswerven in Groningen en poëtische blikken op het Stadspark.Met zijn enigszins tegendraadse kijk op dingen en zijn bijzonder materiaal- en kleurgebruik weet Rademakers deze zeer uitlopende zaken fraai neer te zetten.
In 2013 heeft Huib Rademakers in opdracht van de provincie Drenthe een beeld gemaakt voor het nieuwe Koning Willem-Alexanderkanaal aan het eind van de Hondsrug onder Emmen.
Van doorgezaagde zwerfstenen en glaselementen, gevat in een stalen frame heeft hij een bijzondere compositie gemaakt. Het bijna drie meter hoge beeld staat langs het “IJstijdpad” en het doet de toeschouwer denken aan een gletsjer met grote zwerfstenen gevat in ijs. Wie van dichtbij kijkt ziet de bijzondere details, wie van verre het beeld aanschouwt ziet met enige fantasie de vorm van de provincie Drenthe met de kanalen die door deze provincie stromen, een enorm ijskristal of een sneeuwvlok.
C.V.
1951______Geboren te Ossenisse, Zeeuws-Vlaanderen
1975/81___Academie Minerva, Groningen
__________Diverse studiereizen naar Italië
1984______Studiereis naar Ivoorkust en Mali
2000______Studiereis naar Albanië
Tentoonstellingen
Sinds 1981 tentoonstellingen onder andere bij:
Wiek XX, Groningen
Galerie De Vis, Harlingen
Mondriaanhuis, Winterswijk
Pictura, Groningen
Kunstzaal van Heijningen, Den Haag
Galerie Port Zélande, Ouddorp
De Directiekamer, Vlissingen
Museum Møhlmann, Appingedam
meer info op zijn website